Stappenplan

Iedereen is uniek. Ons adviestraject is er dan ook op gericht om uw persoonlijk wensen en omstandigheden in kaart te brengen en te ondersteunen.
Het adviestraject bestaat uit vijf stappen:
  • Kennismaking en oriëntatie
  • Inventarisatie
  • Raadgeving (financiële planning)
  • Begeleiding en/of bemiddeling
  • Service en onderhoud

Kennismaking en oriëntatie
In een kennismakingsgesprek nemen wij uw gegevens en omstandigheden globaal met u door en maakt u kennis met onze werkwijze. Ook wordt er uitgebreid stilgestaan bij uw vragen en wensen. Hieruit bepalen we een richting voor het verdere adviestraject.

Inventarisatie
In deze stap worden uitgebreid alle relevante gegevens verzameld, waardoor we precies kunnen bepalen hoe we aan uw financiële doelstellingen inhoud zullen geven.

Raadgeving (financiële planning)
Uit de gegevens die in de inventarisatiestap zijn verzameld, bouwen wij uw persoonlijk profiel. Vanuit dit profiel adviseren wij over mogelijke routes waarlangs u uw doelen kunt realiseren.
Dit advies is gebaseerd op onze kennis van de markt en de beschikbare producten. Wellicht kiest u er op basis van dit advies voor om uw huidige pakket aan producten te herstructureren. Wellicht is een nieuw financieel product de oplossing. In dit stadium zullen wij ook de tarieven en acceptatievoorwaarden van de nieuwe of aangepaste producten met u doornemen.

Begeleiding en/of bemiddeling
Vanuit de financiële planning besluit u of u behoefte hebt aan bemiddeling of begeleiding.
RD-RaaDgever is in staat om rechtstreeks voor u te bemiddelen bij de financiële instellingen – wij zullen dan het gewenste product voor u aanvragen en afsluiten.
Daarnaast gelooft RD-RaaDgever in het bieden van begeleiding. Als u kiest voor begeleiding, houdt u zelf de controle over het aanvragen en afsluiten van een nieuw product. Dit is helaas vaak een onduidelijk en onoverzichtelijk proces, vooral als u rechtstreeks zaken doet met een online aanbieder of een financiële instelling met weinig service. Daarom zullen wij u bijstaan met advies en praktische hulp.
Ook kunnen wij u begeleiden bij het krijgen van een second opinion.

Service en onderhoud
Natuurlijk wilt u dat uw financiële keuzes ook in de toekomst bij uw leefomstandigheden blijven passen. Er kunnen veranderingen optreden in de financiële wereld waardoor het nodig is om uw financiële producten bij te stellen. En ook uw eigen leven staat niet stil, waardoor er andere of aanvullende oplossingen aantrekkelijk worden voor u.
Daarom biedt RD-RaaDgever financieel raadgever twee serviceabonnementen: het Light Serviceabonnement en het Full Serviceabonnement.
 
 

Tags: