Pensioenregeling als ondernemer

Pensioen is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Maar ook een dure. Als werkgever doet u er goed aan om u hierover te laten adviseren door een onafhankelijke financieel adviseur.

Onafhankelijk advies

Een pensioenregeling voor uw medewerkers maakt onderdeel uit van de arbeidsvoorwaarden. Dat betekent dat u dit niet zo maar eenzijdig kunt veranderen. De keuzes die u maakt, maakt u dus voor een lange termijn. Een onafhankelijke adviseur kan uitgebreid samen met u uw bedrijf analyseren. Hoe is de situatie nu en welke verwachtingen heeft u voor de toekomst? Rondom Pensioen kunt u als werkgever heel veel keuzes maken. U kunt dit alleen doen als u eerst een goed beeld heeft van alle mogelijkheden en gevolgen. 

Wat RD-Raadgever voor u betekenen?

Bij het advies over de financiële aspecten van Pensioen spelen onder meer de volgende onderwerpen:
  • Uw adviseur berekent exact alle kosten die verzekerings­maatschappijen in rekening brengen.
  • Afhankelijk van de pensioenregeling die u kiest kunnen de verschillen in premie sterk variëren per leeftijd van de medewerkers.
  • Bij de keuze van de pensioenregeling is het verstandig om te kijken naar de flexibiliteit die de regeling uw medewerkers biedt voor extra aanvullingen.
  • Het loont de moeite om voor het verstrijken van de termijn van het pensioencontract (vaak 5 jaar) uw adviseur te vragen offertes op te vragen bij andere verzekeringsmaatschappijen. Op basis van deze offertes heeft u een onderhandelingspositie naar uw huidige verzekeringsmaatschappij.

Toegevoegde waarde

Pensioen is ingewikkeld. De financiële belangen zijn groot. Wet- en regelgeving rondom Pensioen zijn voortdurend in beweging. Als ondernemer is het niet mogelijk om dit van dag tot dag te volgen.
Een onafhankelijke financieel adviseur kan dit wel voor u doen. En u waarschuwen als ontwikkelingen voordoen die voor u als ondernemer het noodzakelijk maken om actie te ondernemen.
Daarnaast kan de adviseur u ondersteunen bij het geven van voorlichting aan uw medewerkers over de pensioenregeling. Periodiek controleert de adviseur met u of de uitgangspunten waarop de verzekering is gebaseerd nog actueel zijn. De onafhankelijkheid van deze adviseur is voor u een garantie dat hij optimaal kan handelen in uw belang. 
 
« Arbeidsongeschikt   Adviesmoment   Leven »
 

Tags: