Echtscheiding

 
Ruim één op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dit brengt niet alleen veel emotie met zich mee, maar ook een papieren rompslomp. Ook op financieel gebied. Een onafhankelijke financieel adviseur kan u daarbij helpen.

Onafhankelijk advies

Bij een echtscheiding moeten er veel financiële zaken worden geregeld. Het is dan belangrijk om af te spreken of wij als adviseur voor één of voor beide partners optreedt. Want u en uw (ex)partner kunnen tegengestelde belangen hebben. Voor alle partijen moet helder zijn hoe wij omgaan bij het opmerken van deze tegengestelde belangen. Bij een echtscheiding moeten bestaande financiële contracten worden gesplitst of beëindigd. Dat kan juridische en fiscale gevolgen hebben. Wat er precies moet gebeuren en wanneer, bespreken wij met u.
 

Wat kunnen wij als een onafhankelijk adviseur voor u betekenen?

Bij het advies over de financiële gevolgen van echtscheiding,  besteden wij aandacht aan de volgende onderwerpen:
  • Als één van de partners de gezamenlijke woning verlaat, is het verstandig om de inboedelverzekering hierop aan te passen.
  • Als bij de echtscheiding een alimentatieregeling wordt overeengekomen, is het verstandig om te regelen wat er moet gebeuren als degene die de alimentatie betaalt, komt te overlijden.
  • Als tijdens het huwelijk één of beide partners pensioen hebben opgebouwd dan moet in het algemeen dit pensioen tussen beide partners worden verdeeld. Dit heeft gevolgen voor de hoogte van de uitkering op pensioendatum.
  • Om de bezittingen en schulden te verdelen, moet de actuele waarde van alle vermogens-opbouwproducten worden bepaald. Wij helpen u hierbij.

Toegevoegde waarde van een onafhankelijk adviseur

Wij hebben goed inzicht in uw financiële situatie. Zo kunnen wij u bij een scheiding snel en goed informeren over de keuzes die u heeft en u hierbij adviseren.
Uw adviseur documenteert alle informatie en beslissingen. Zo kan er achteraf geen meningsverschil ontstaan over wat nu wel en niet de afspraak was. Een onafhankelijke financieel adviseur schetst op realistische wijze uw mogelijkheden. 
 
« Overlijden Adviesmoment Leven »
 

Tags: